Side

Vakantie Side Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Side of all inclusive Side boekt u bij Lazy Tours. De charme van Side ligt in de prachtige omgeving met fijne zandstranden, die langzaam in het heldere water van de zee aflopen. Een vakantie Side Turkije is geschikt voor jong en oud. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Side is een badplaats die tussen Antalya en Alanya op een schiereiland ligt. De plaats stond eeuwen gelegen te boek als piratenoord waar slavenhandel heel gebruikelijk was. Dat is nu gelukkig anders. Sterker nog, Side is een razend populaire vakantiebestemming. Vooral voor jongeren is een vakantie Side, dat ruim achttienduizend inwoners telt, de ideale plaats vanwege het wilde nachtleven. Ook gezinnen met kinderen kunnen hier genieten van alle all inclusive hotels. Bijkomend voordeel is het kindvriendelijke strand.

 

Transfertijd
Als u ervoor kiest vakantie in Side te vieren, adviseren wij u naar de luchthaven van Antalya te vliegen. De transfertijd naar uw verblijf in Side is vanuit daar ongeveer anderhalf uur.

 

Centrum Side
Het centrum van Side beschikt zowel over oudheden als moderne gebouwen. Zoekt u eens een luchtfoto van Side en u zult zien wat hier bedoeld wordt. Als u het dorp meer landinwaarts loopt waant u zich in een openlucht museum. De grootste publiekstrekker is het Amfitheater dat in de stad zelf ligt. Als u naar Side via de autoweg reist, komt u dit zonder enige twijfel tegen, aangezien de enige route naar Side toe langs het theater gaat. De fervente shopliefhebber heeft niet heel veel te zoeken in Side. Er is een wel een redelijk groot winkelcentrum, Kumkoy genaamd, maar dat is erg prijzig. Meer in het centrum zijn ook wel winkels, met kleine winkelstraatjes met wat kleding-, sieraad- en tapijtenwinkels.

 

Stranden Side
Het zogeheten Side-strand is een ideaal strand voor een heerlijke dag relaxen. Op de meeste plekken op het strand, dat uit fijnkorrelig zand bestaat, zijn verkooppunten voor ligbedden en parasols, maar ook voor wateractiviteiten zoals bootverhuur. Het strand loopt geleidelijk in zee, waardoor het water nog lang ondiep is. Ideaal voor kinderen die graag in zee willen spelen.

 

Uitgaansleven Side
Het uitgaansleven tijdens een vakantie Side is niet zo bruisend vergeleken met bijvoorbeeld Alanya. Toch zijn er genoeg clubs en bars waar u een gezellige avond tegemoet kunt gaan. De uitgaansplekken rondom de culturele bezienswaardigheden zijn wel heel bijzonder. U danst de hele nacht en drinkt alcohol in de buurt van monumenten uit de Griekse Oudheid. Wie kan dat nou zeggen?

 

Klimaat Side
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden en kunt u lekker genieten van uw vakantie Side. Klik hier om de weersverwachting Side te bekijken.

 

Watersporten Side
Waar in Turkije strand een ligt, zijn in de badplaatsen altijd watersporten uit te voeren. Wat dacht u van parasailing, een ritje met een bananaride of heerlijk relaxt varen op een waterfiets? Ook in Side is dit mogelijk en vanaf het water heeft u een prachtig zicht op de badplaats.

 

Vissen
Erg populair in Side is vissen. Heel veel inwoners, maar ook vakantiegangers mogen graag een hengeltje uitgooien in de Middellandse Zee of in een van de rivieren in de buurt. In de meeste gevallen, mag u de vis meenemen voor op de barbecue of voor in de pan.

 

Jeepsafari
Tijdens uw vakantie Side kunt u over vele kronkelwegen langs het indrukwekkende nationale park, het Kuprülü Ravijn, rijden. De routes zijn soms zo gemaakt dat u behoorlijke hellingen moet overbruggen. Erg spannend en gaaf om eens gedaan te hebben

 

Bezienswaardigheden Side
Riviertocht langs watervallen Manavgat – 10 kilometer vanaf het centrum
Perge – 30 kilometer vanaf het centrum
Het theater Aspendos – 45 kilometer vanaf het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign