Samos

Vakantie SamosPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Samos en last minute vakanties naar Samos boekt u bij Lazy Tours. Samos is groen, heuvel- en bergachtig. Vooral het westelijke deel is dichtbebost, met diepe ravijnen en kloven. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Samos, het groenste eiland van Griekenland, is met 32.000 inwoners bij elke vakantieliefhebber in trek. Dat komt omdat een vakantie Samos voor iedereen wel iets te bieden heeft. De jongeren kunnen flink feesten, de cultuurliefhebber komt niets te kort op het eiland en de natuurliefhebber kijkt al helemaal zijn ogen uit. Maar ook voor stelletjes van alle leeftijden en gezinnen met kinderen is het goed vertoeven op Samos. Als u een vakantie lang wilt bijkomen op het strand leent Samos zich daar ook uitstekend voor. Zeker vanwege het hoge paradijsgehalte van de stranden die schitterend in de groene natuur overlopen, is het een lust om te verblijven op de groene Griekse trots.

 

Steden Samos
Samos heeft gezellige steden en badplaatsen die tussen een kraakheldere zee en de groene bergen liggen. Zo ook de hoofdstad van Samos, het gelijknamige Samos-stad, ook wel Vathy genoemd. Vathy ligt in het noordoosten van het eiland en beschikt over een grote beschutte haven. In de stad, die gevuld is met karakteristieke Griekse huizen, zijn grote winkels te vinden met allen een ruim aanbod. De hoofdstad is wat betreft vermaak, cultuur en gezelligheid ideaal om een vakantie Samos te vieren. Ten westen van Vathy ligt Kokkari dat de populairste badplaats van het eiland wordt genoemd. Daar valt ook wel iets voor te zeggen, aangezien hier alles voor elke vakantieganger aanwezig is. De schoonheid van de natuur, de vriendelijke bewoners en de gezellige badplaats maken Kokkari een perfecte vakantiebestemming. Ook het uitgaansleven is hier op en top waardoor het in Kokkari in de zomer stikt van de toeristen. Net als Kokkari heeft het nabijgelegen Agios Kostantinos ook schitterende stranden die omringd worden door vele boomsoorten, wijngaarden en ander mooi groen. Het dorp bestaat uit een oud deel en een nieuw deel. Dit zie je meer op de eilanden van Griekenland. Het oude gedeelte is het dorp dat meer landinwaarts ligt en met een lange trap de berg af komt u dan in het nieuwe gedeelte, het zogeheten kustdorp. Agios Kostantinos ligt dicht bij de Vallei der Nachtegalen. Dit is een schitterend natuurgebied waar u overal het gezang van de prachtige nachtegaal kunt horen. Een andere populaire bestemming is Pythagorion dat in het zuidoosten van het eiland ligt. De badplaats is vernoemd van de Griekse filosoof, wiskundige, wijsgeer en hervormer Pythagoras en beschikt over de oudste haven in de Middellandse Zee. Het dorp is erg in trek vanwege de vele culturele bezienswaardigheden. Vakantiegangers bezoeken tijdens een vakantie Samos in Pythagorion graag de restanten van de muur van Polikratis, het volkenkundig museum en natuurlijk het klooster van Panagia Spiliani, dat in een grot is gevestigd.

 

Stranden
De mooiste stranden van Samos zijn te vinden in Kokkari, Pythagorion en Agios Isodoris. Deze drie plaatsen liggen verdeeld over het eiland, waardoor de kans dat u bij een van deze stranden in de buurt verblijft zeer groot is. Kokkari Beach bijvoorbeeld ligt in het noorden van Samos en is zo populair vanwege de keuze of u in een baai wilt liggen of aan de open zee. Het is een lang kiezelstrand waar de begroeiing uit de bergen tot en met het strand loopt wat voor de nodige schaduw zorgt. In Pythagorion ligt een gelijknamig strand, ook een kiezelstrand. Het is een gezellig strand waar de vakantiegangers graag naartoe gaan. Vlak bij dit kiezelstrand ligt een zandstrand dus als uw voorkeur een zandondergrond is, treft u in Pythagorion geen problemen. In het westen van Samos ligt het strand van Agios Isodoris. Het strand ligt aan de voet van de anderhalve kilometer hoge berg. Door die groen beboste berg, het prachtige fijne kiezelstrand en de helderblauwe zee waant u zich zonder twijfel in een paradijs.

 

Uitgaansleven
De feesten op Samos zijn zo groots als de feesten in het Turkse Marmaris of Alanya. In Samos-stad is uitgaan heel populair vanwege de grote clubs en de gezellige bars die overal te vinden zijn. In de andere badplaatsen is uitgaan ook op en top. Omdat Samos de jongeren ook een leuke gezellige nacht wil laten beleven zijn overal op het eiland uitgaansgelegenheden te vinden. In Pythagorion zijn bijvoorbeeld Arena Club en Notos erg populair.

 

Klimaat
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Klik hier om de weersverwachting Samos te bekijken.

 

Activiteiten
Watersporten
Niet op elke plek op Samos zijn watersporten te beoefenen vanwege de rustieke stranden, maar bij de grotere en bekendere stranden kan dit wel. Vooral in het noorden van Samos waait het flink, waardoor windsurfen daar erg populair is. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om gewoon achter een boot te hangen op een groot luchtkussen of een bananaboat.

 

Eilandhoppen
Voor wie niet genoeg heeft aan één eiland kan tijdens een vakantie Samos verschillende eilanden rondom Samos bezoeken. Eilandhoppers kunnen vanuit Samos naar bijvoorbeeld Chios of Ikaria. Kos, Rhodos en Lesbos behoren ook tot de reismogelijkheden, maar deze eilanden liggen wel verder weg. Indien u een klein budget heeft en dus goedkoop naar Samos wilt, kunt u deze uitstapjes wellicht beter achterwegen laten. Dat is echter geen enkel probleem aangezien er op Samos zelf ook genoeg te beleven is.

 

Bezienswaardigheden
Hoofdstad Vathy
De hoofdstad van Samos beschikt over interessante bezienswaardigheden, zoals het oude gedeelte van de stad, Ano Vahty. Ano Vahty, waar nog echte Turkse tradities te bewonderen zijn en weinig sprake is van toerisme. Een ander graag bezochte bezienswaardigheid is het archeologische museum van Vathy dat onder meer over zeldzame sculpturen uit de Oudheid beschikt.

 

Pythagorion en Heraion
U vindt Pythagorion en Heraion in Pythagorion en is een groot open veld waar u vrij mag lopen en alle beelden mag bekijken op uw eigen tempo. De beelden bestaan uit sculpturen, of delen daarvan en bijvoorbeeld een grote tempel in de vorm van een pilaar. Pythagorion en Heraion behoren tot de UNESCO’s Werelderfgoedlijst en zijn ook om die reden erg in trek onder het bezoekende volk.

 

Vallei der Nachtegalen
Vlak bij het noordelijke Agios Kostantinos ligt de Vallei der Nachtegalen. Het is een prachtig natuurgebied vol groen, watervallen en zingende nachtegalen. Bent u een natuurliefhebber of hebt u gewoon zin in een ontspannende wandeling door de rustgevende natuur van Samos, bezoek dan zeer beslist deze vallei.

 

Moni Spilianis
Moni Spilianis is een bijzonder klooster. Nu hebben bezoekjes aan kloosters en kerken in het buitenland altijd wel iets mysterieus, maar het klooster en de kerk van Moni Spilianis heeft dat helemaal. Het klooster is namelijk gevestigd in een grot. Een bijzondere ervaring en mooi om te zien, te vinden op nog geen kilometer ten noorden van Pythagorion.

 

Bergtocht in Vigla
Ten westen van Samos ligt de hoogste berg van het eiland, die bijna anderhalve kilometer hoog is. Op Vigla, zoals de berg heet, kunt u een heerlijke wandeling maken, al vereist dat wel de nodige conditie. Als u eenmaal een behoorlijke hoogte hebt bereikt, geniet u een prachtig uitzicht over het hele eiland en de Middellandse Zee. Bent u in staat de top op 1433 meter te bereiken?

 

Boottocht naar Turkije
Omdat Samos net niet tegen het Turkse vaste land aanligt, is het wel goed mogelijk om vanuit de haven van Vathy naar de haven van het Turkse Kusadasi te varen. U kunt dan in de grote havenstad Kusadasi een dag vertoeven en genieten van de Turkse sferen, maar u kunt ook op excursie naar Efeze. Efeze, dat ook op de Werelderfgoedlijst staat, ligt nog twintig kilometer vanaf Kusadasi en is in Turkije de grootste opgraving uit de Griekse oudheid.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign