Soma Bay
Soma Bay
Vakantie Soma Bay en lastminute vakanties naar Soma Bay boekt u bij Lazy Tours. Soma Bay ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken of luieren aan het strand. Soma Bay biedt het. Lees meer over Soma Bay...

Soma Bay

Vakantie Soma Bay Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Soma Bay en last minute vakanties naar Soma Bay boekt u bij Lazy Tours. Soma Bay ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken of luieren aan het strand. Soma Bay biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Soma Bay is een schiereiland enkele kilometers ten noorden van de badplaats Safaga en ligt ongeveer drie kwartier rijden vanaf het noordelijk gelegen Hurghada. Een vakantie Soma Bay bestaat voornamelijk uit heel veel zand en enkele grote luxueuze all inclusive hotels. De ressorts zijn schitterend en bieden u als vakantiegangers alles wat uw vakantiehartje begeert. Op de stranden staan parasols en palmbomen en in Soma Bay ligt een prachtige baai. Verder is de badplaats bekend om de golfbanen. Kortom: een zeer rustieke vakantie in ongekende luxe.

 

Transfertijd
Als u een vakantie viert in Soma Bay vliegt u naar het noordelijk gelegen Hurghada. De transfer is vanaf daar ongeveer één uur en valt dus ontzettend mee. Mede door een deel van de route langs de prachtige Rode Zee is.

 

Centrum Soma Bay
Omdat Soma Bay is ontstaan uit enkel ressorts is er nauwelijks tot geen sprake van een winkelcentrum. De ressorts beschikken soms over winkels, maar de fanatieke shoppers zullen zich wat dat betreft niet op hun gemak voelen in Soma Bay.

 

Stranden Soma Bay
Aan zand geen gebrek in het woestijnachtige Soma Bay. De indrukwekkende Rode Zee beschikt dan dus ook over een uitgestrekt hagelwit zandstrand. De oostkust van Soma Bay is een open gebied en er staat dus vaak veel wind. Hierdoor is het er goed uit te houden en voor kitesurfers een ideale plek voor hun sport. In het zuidwesten ligt de baai waar de zee en de wind vanzelfsprekend rustiger zijn. Hier treft u dan ook eerder gezinnen met kinderen aan. De Rode Zee is hier zo mooi, met kraakhelder, azuurblauw zeewater. Klimaat en weer in Soma Bay

 

Uitgaansleven
Zoals gezegd bestaat Soma Bay enkel uit ultra luxe all inclusive ressorts, waardoor er geen uitgaansgelegen te vinden zijn. Er zijn wel bars en restaurants, maar de grote clubs ontbreken in Soma Bay. Mogelijk beschikken de ressorts over een disco, maar de echte feestgangers kunnen beter naar het noordelijk gelegen Hurghada vakantie vieren.

 

Activiteiten
Golfen
Soma Bay staat bekend om zijn prachtige golfbanen. Behalve alle luxe all inclusive ressorts is er ook een 18-holes golfbaan aangelegd. Golfen op de mooie green in de woestijn; het is een bijzondere ervaring om zo eens een balletje te slaan.

 

Kitesurfen
Zeker aan de oostkust van Soma Bay waait het behoorlijk waardoor windsurfers hier erg aan hun trekken komen. Met uw wakeboard over het kraakheldere zeewater vliegen is een indrukwekkende ervaring met aan de ene kant de oneindige zee en aan de andere kant de zandheuvels van de woestijn.

 

Duiken en snorkelen
Dat de Rode Zee te boek staat als fantastisch duikoord dat is inmiddels bekend. En ook Soma Bay is geen uitzondering, waardoor toeristen tijdens hun vakantie Soma Bay in ieder geval hun snorkelset meenemen of ter plekke duikspullen huren. In de zee treft u de prachtigste vissen in het koraal en tijdens een diepere duik zwemt u tussen de zeeschildpadden en de dolfijnen.

 

Bezienswaardigheden
Meerdaagse excursie naar Luxor
Luxor ligt aan de oostkant van de rivier de Nijl en ongeveer 240 kilometer bij Soma Bay vandaan. Luxor is een culturele stad en bekend om de Luxortempel ter ere van de god Amon en om de Vallei der Koningen waar het graf van Toetanchamon ligt. Vanwege de afstand is het raadzaam om van een tocht naar Luxor een meerdaagse excursie te maken.

 

Meerdaagse excursie naar de piramides
Wie een vakantie Soma Bay wil boeken zal waarschijnlijk ook de piramides willen bezoeken. Omdat de mooiste piramides in Caïro liggen, 500 kilometer ten noorden van Soma Bay, raden wij aan om er een tweedaagse excursie van te maken.

 

Mons Claudianus
Mons Claudianus ligt een goed uurtje rijden ten westen van Soma Bay aan de voet van de berg Jebel Fatira. Het is een interessante locatie die tussen 68 en 282 na Christus als Romeins strafkamp te boek stond. De slaven en andere gevangenen moesten hier de zwarte granietsoort kwartsdioriet inwinnen als bouwmateriaal voor gebouwen in Rome, die nog altijd te zien zijn. Op deze plek kunt u een onafgemaakte tempel, het strafkamp, huizen en werkplaatsen zien zoals die er ongeveer 1900 jaar geleden ook bij stonden. Wellicht in een iets betere staat.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign