Mexico

Vakantie Mexico Prijzen en beschikbaarheid »

Voor een vakantie Mexico bent u bij Lazy Tours aan het juiste adres. Voor zowel bieden wij goedkope vakanties naar Mexico aan. Ga op reis naar Mexico en beleef een unieke vakantie. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Mexico is het grote en befaamde land in Midden-Amerika. Het staat bij Nederlanders bekend om sombrero’s, tortilla’s en piñata’s. In het land leven ongeveer 109 miljoen inwoners en Mexico is maar liefst 47 keer groter dan Nederland. Het zuidoosten van Mexico is de plek waar de toeristen verblijven. Plaatsen als Cancun en Playa del Carmen zijn erg populair. Sommige vakantiegangers noemen Mexico niet overal even veilig. Dat klopt. Maar het gevaar zit daar waar wij hier als Nederlanders last hebben van de Italiaanse maffia. Een vakantie Mexico biedt niet alleen heel veel zon en mooie natuur, maar ook een indrukwekkende en grote historische cultuur.

 

Cultuur
Als we het hebben over Mexicaanse cultuur, dan is het heel duidelijk de familieband die er uitspringt. Zo scheiden Mexicanen zelden van elkaar en scheiden is zelfs een beetje taboe. Het zal u niet verbazen dat in Mexico het laagste percentage echtscheiding is. Kinderen blijven meestal bij hun ouders wonen totdat ze gaan trouwen. En zelfs dan is het zeer gebruikelijk dat kinderen in de buurt of zelfs het ouderlijk huis blijven wonen. De overige familieleden wonen hier immers ook. Hoewel het traditie is, neemt dit toch geleidelijk af. Dit gemeenschapsleven geldt ook in het bedrijfsleven en bijvoorbeeld op straat. Heel sociaal allemaal.

 

Religie
Het overgrote deel van Mexico volgt vanwege de Spaanse verovering het katholicisme.

 

Eten en drinken
De keuken van Mexico kent vele invloeden van buitenaf. In de oorsprong is het een combinatie van indiaans en Spaans, maar daar zijn in de loop der jaren Aziatische schotels en Amerikaans fastfood aan toegevoegd. Het Mexicaanse eten dat iedereen wel kent, zijn tortilla’s, taco’s en chili con carne. De voornaamste drankjes zijn Tequila, Tia Maria en Pina Colada. De bieren Corona en Sol worden het meest gedronken.

 

Feestdagen
Mexico kent uiteraard vele feestdagen, maar de Dag van de Doden springt er wel met kop en schouders bovenuit. Dit vinden de meeste Mexicanen het belangrijkste feest en zijn hier dus ook heel het jaar mee bezig. Mexicanen geloven dat bij de Dag van de Doden de zielen van kinderen en de zielen van volwassenen op respectievelijk 1 en 2 november terugkomen op aarde. Mexicanen verzamelen producten om deze aan de doden te offeren. Schedels zijn het symbool van dit feest, waardoor het buitenlanders enigszins luguber over kan komen.

 

Geschiedenis
De geschiedenis van zo’n land is nauwelijks bondig samen te vatten in één alinea. Om die reden adviseren wij u, wanneer u meer wilt weten over de geschiedenis van Mexico, het Internet of boeken uit de bibliotheek te raadplegen.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
Nergens ter wereld is zoveel prachtige natuur te vinden als in Mexico. Mexico is het land met de hoogste biodiversiteit. Een indrukwekkende groene jungle en hagelwitte stranden langs zee. Een zee waar dolfijnen zwemmen en walvissen broeden. In de jungle vindt u de wereld aan dieren, zoals slangen, leguanen, vogels en katachtige zoals de poema en de God van Mexico de jaguar.

 

Stranden
De stranden van dit bijzondere land zijn schitterend. Een droom die uitkomt, om op de Mexicaanse stranden te liggen. Hagelwitte zandstranden aan een azuurblauwe zee is een paradijs. De Caribische Zee en ook de Golf van Mexico zijn buitengewoon adembenemend. Het kleurenpalet van blauw, geel en daarna direct het groen van de jungle is schitterend zo mooi. Wilt u echt vakantie vieren? In Mexico kan het allemaal!

 

Werelderfgoederen
En of Mexico over werelderfgoederen beschikt… Het land is maar liefst dertig werelderfgoederen rijk, waarvan Calakmul wellicht de bekendste is. Waarom? Omdat dit de Mayastad is. Tijdens uw vakantie Mexico moet u dit zeker bezoeken. Het is betrekkelijk dicht bij uw vakantieplaats in Cancun of Playa del Carmen. Zo’n ervaring mag u simpelweg niet missen.

 

Geldzaken
Valuta
In Mexico betaalt u met de Mexicaanse Peso (MXN). Eén Euro staat gelijk aan 15,55 MXN. Eén Mexicaan Peso staat gelijk aan zes eurocent.

 

Pinautomaten
Vrijwel overal in het land, in de buurt van banken, zijn pinautomaten te vinden.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
Het is heel gebruikelijk om fooien te geven in Mexico. De mensen zijn arm en dus erg afhankelijk van uw fooien. In restaurants staat er altijd een klein bedrag bij de bonnetjes op. Dit is geëiste fooi. Dankzij nalatige Amerikanen hebben Mexicanen deze constructie bedacht om toch nog aan hun fooi te komen.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
In Mexico is het van oost naar west zes tot acht uur vroeger dan bij ons in Nederland. Doordat er geen zomertijd wordt toegepast in Mexico is het tijdsverschil dan nog groter.

 

Reisduur
Een vlucht vanuit Nederland naar Mexico duurt ongeveer tien á elf uur.

 

Legitimatie
U moet zich in Mexico legitimeren met uw paspoort.

 

Visum
U moet tijdens uw vakantie Mexico beschikken over een visum. U krijgt papieren in het vliegtuig waarvan u de kopie goed moet bewaren, zodat u Mexico zonder problemen kunt verlaten. Over het algemeen kost dit visum geen geld.

 

Taal
Bijna alle inwoners van Mexico spreken Spaans. In de toeristenoorden kunt u zich redden met Engels gecombineerd met handen- en voetenwerk.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Het kraanwater in Mexico kunt u beter niet drinken. Aangeraden wordt drinkwater in de winkels te kopen.

 

Openbaar vervoer
In Mexico is het busvervoer redelijk goed ontwikkeld. Dit is dus de voornaamste manier van reizen. Natuurlijk is de taxi ook een prima vervoersmiddel.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign