Rhodos

Vakantie RhodosPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Rhodos en last minute vakanties naar Rhodos boekt u bij Lazy Tours. Nabij Rhodos-stad liggen langs de weg naar het vliegveld de dorpen Kremasti en Trianda en de kuststrook Ixia met diverse hotels en appartementen aan het strand. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Rhodos is op Cyprus na het meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland en tevens het op drie na grootste eiland dat in de zeeën van Griekenland ligt. Omdat Rhodos, dat qua omgeving op Kreta lijkt, veel zonuren vangt is het een populair vakantieland onder de Nederlanders. Rhodos, met ongeveer 115.000 inwoners, is op te delen is een druk bezocht noorden en het rustieke zuiden. In het noordelijkste puntje van het eiland ligt de hoofdstad Rhodos-stad. Een vakantie Rhodos betekent cultuur, natuur, uitgaan, gezelligheid, rust, schoonheid en vermaak. Voor iedereen heeft Rhodos wel iets te bieden. Indien u goedkoop naar Rhodos wilt kunt u het beste op zoek gaan naar vakanties buiten de schoolvakanties.

 

Steden Rhodos
De bruisende hoofdstad van Rhodos heet Rhodos-stad en is het kloppende hart van het eiland. Rhodos-stad ligt in het noordelijke puntje slechts veertien kilometer bij het vliegveld vandaan. In de hoofdstad is een prachtige haven te vinden, evenals een indrukwekkende poort naar de oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Cultuur en gezelligheid staan voorop in deze 65.000 tellende hoofdstad. De beste nachtclubs wisselen elkaar af gevolgd door de grootste winkelstraten. Voor iedereen is Rhodos-stad een prachtige plek voor een vakantie Rhodos. Aan de oostkust van het eiland liggen Afantou en Lindos. Beide plaatsen staan bekend om de prachtige stranden die de badplaats rijk zijn. Zo heeft Afantou het op een na langste strand van Rhodos en is populair omdat het een zandstrand is. Afantou zelf is een kleinschalig dorp dat zich kenmerkt om zijn gezelligheid. U zult merken hoe gastvrij de inwoners hier zijn en u zult dan ook zonder meer genieten van het eten dat zij u waarschijnlijk voorschotelen. Lindos ligt zuidelijker en beschikt over een klein haventje. Het strand is populair vanwege de baai waarin het ligt en dus het rustige zeewater dat er heerst. Lindos is een badplaats waar u de traditionele Griekse cultuur kunt opsnuiven. Dat begint zodra u Lindos binnenstapt, omdat nagenoeg alle huizen er karakteristiek wit zijn. Aan de rand van het dorp groeien vele mooie pijnbomen en aan de kant van de zee ligt een grote heuvel die u een prachtig uitzicht biedt over het dorp en bijvoorbeeld de opkomende zon. Net onder Rhodos-stad ligt Ialyssos. Een mooie, gezellige badplaats vol winkelstraatjes en goede restaurants. De plaats beschikt over een lang kiezelstrand dat erg smal is. Hierdoor krijgt u het gevoel dat het strand waarop u ligt een soort privéstrand is.

 

Stranden Rhodos
Zoals het noorden en het zuiden van Rhodos op te delen zijn in respectievelijk drukte en rust, zo zijn de stranden van Rhodos ook op te delen, maar dan in oost en west. De kustlijn in het oosten van Rhodos bestaat uit zandstranden, iets waar de meeste Nederlanders van houden. Een vakantie Rhodos is om die reden ideaal in Faliraki of Lindos. Maakt het u niet zoveel uit dan kunt ook zeker in het westen van Rhodos genieten van een vakantie. In het westen heeft Rhodos kiezelstranden.

 

Uitgaansleven
Waar anders dan in Rhodos-stad kunt u het beste uitgaan? Alle feestgangers verblijven in de hoofdstad tijdens een vakantie Rhodos of doen dat in een van de nabijgelegen plaatsen. In de Bar Street is bijvoorbeeld de club Colorado, die drie verdiepingen kent, zeer populair. Op de drie vloeren zijn live bands, trance en R&B te vinden. Dit is een van de vele clubs die het eiland rijk is. Bijna overal op Rhodos kan er goed worden gefeest, maar in de hoofdstad is het stappen met een hoofdletter S.

 

Klimaat en weer
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Klimaat en weer informatie

 

Activiteiten
Marmaris en de Griekse eilanden
U kunt met een van de vele bootexcursies een dagtocht maken naar de andere Griekse eilanden en zelfs naar Marmaris, dat ongeveer vijftig kilometer verderop ligt op het Turkse vaste land. Op u eindbestemming kunt u genieten van de cultuur, de stranden en de mooiste stukjes natuur. Marmaris is dé Turkse uitgaansstad van de Lycische Kust, dus een gezellige stapavond en met de eerstvolgende boot de ochtend erna weer terug is goed mogelijk.

 

Auto huren
Bent u tijdens uw vakantie Rhodos een avonturier en erg nieuwsgierig naar het eiland, huur dan een auto. U bent dan niet alleen heel mobiel, maar u kunt ook eens iets anders zien dan uw eigen appartement en de badplaats waarin u verblijft. En dat allemaal op eigen houtje. Zo is het zuidwesten van Rhodos een prachtig berggebied dat vanwege de schitterende natuur en het prachtige uitzicht een echte aanrader.

 

Bezienswaardigheden
Akropolis van Lindos
Zeer imposant en zonder meer de moeite van het bezoeken waard. Er is nog altijd veel van de akropolis te bewonderen. Voor wie iets uit de Griekse oudheid wil zien, moet zeer beslist een bezoekje brengen aan Lindos, dat ongeveer veertig kilometer onder Rhodos-stad ligt aan de oostkust van het eiland. Als u vroeg bent, kunt u vanaf de heuvel waarop de Akroplis staat genieten van een opkomende zon.

 

Rhodos-stad
Wie van cultuur houdt, moet de hoofdstad van Rhodos eens bezoeken. Hier is heel veel te vinden op het gebied van cultuur. Van vondsten in musea tot een compleet oude stad waarin u zich eeuwen terug waant in de Griekse oudheid. De oude stad behoort vanaf 1988 tot de Werelderfgoedlijst. Voor wie ‘bootjes kijken’ een hobby is, zal tijdens een vakantie Rhodos de haven eens moeten bezoeken. Hier staan de grootste en duurste jachten van allerlei rijke vakantiegangers. U kijkt uw ogen uit in Rhodos-stad!

 

Het kasteel van de kruisvaarders in Monolithos
In het zuidwesten van Rhodos ligt Monolithos. Monolithos is een dorp hoog in de bergen en staat bekend om het kasteel dat daar huisvest. Het was het kasteel van de kruisvaarders, dat in 1480 is gebouwd en bescherming moest bieden tegen de gevaren vanaf zee. Het kasteel kan nog altijd worden bezocht en vanaf dat punt kunt u prachtig van het uitzicht genieten. Hebt u nog fotoboek uitzichtfoto’s nodig of wilt u genieten van de prachtige ondergaande zon, breng dan een bezoekje aan het kasteel in Monolithos.

 

Opgravingen bij Kámiros
Alweer een culturele bezienswaardigheid waarbij veel te zien is uit de Griekse oudheid. Het is leerzaam en interessant om eens een bezoekje te brengen aan Kamiros, waar allerlei opgravingen liggen uit de jaren 300-100 v. Chr. Er is nog altijd veel te zien zoals Romeinse badhuizen en de Tempel van Apollo.

 

De zeven bronnen van Epta Piges
Aan de oostkust van Rhodos ligt Epta Piges, oftewel de zeven bronnen. De zeven bronnen die in een beekje samenkomen in een schitterend natuurgebied vol schaduw en koelte. Het is een populaire bezienswaardigheid tijdens een vakantie Rhodos en u moet het dan ook zeker hebben bezocht. De bronnen monden uit in een tunnel die door de berg gaat en u door smalle gangetjes ongeveer 800 meter onder de grond loopt. Op het eind, als u het licht heeft bereikt, kunt in een meertje, dat is voorzien van een kleine waterval, ook nog even lekker zwemmen. De bronnen zijn een heerlijk middagje uit dus bezoek deze bronnen zeker tijdens uw vakantie Rhodos.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign