La Palma
La Palma
Uw vakantie La Palma en lastminute vakanties naar La Palma boekt u bij Lazy Tours. Dit in het noordwesten van de Canarische archipel gelegen eiland staat ook bekend als La Isla Bonita (het mooie eiland) of het groene eiland, vanwege de vele bossen. Lees meer over La Palma...

La Palma

Vakantie La Palma Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie La Palma en last minute vakanties naar La Palma boekt u bij Lazy Tours. Dit in het noordwesten van de Canarische archipel gelegen eiland staat ook bekend als La Isla Bonita (het mooie eiland) of het groene eiland, vanwege de vele bossen. Wilt u goedkoop naar La Palma? Boek dan zonder boekingskosten bij Lazytorus.nl. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een van de kleinere Canarische Eilanden is La Palma. Een vakantie La Palma is vooral populair onder wandelaars en natuurliefhebbers. Het eiland is het gehele jaar groen vanwege de vegetatie. Bijzondere bossen zoals laurierbossen en Canarische dennenbossen vullen het eiland. De befaamde drakenbloedboom moet u gezien hebben tijdens uw vakantie La Palma. Maar La Palma staat ook bekend om de grote zwarte vlakten. Dit is vulkanisch gebied. Niet gek, want La Palma heeft de grootste vulkaankrater van de wereld. De vulkaan is nog altijd actief, maar de laatste keer dat er een eruptie was, was in 1971. De zee rondom het eiland is donker blauw gekleurd, waardoor La Palma een bijzonder groen-zwart-blauw kleurenpalet heeft. De Spanjaarden noemen La Palma ‘La Isla Bonita’, ofwel: het mooie eiland. Vakantiegangers vieren een vakantie La Palma voor rust, natuur en schoonheid.

 

Transfertijd
Voor een vakantie La Palma vliegt u naar La Palma Airport, gelegen in het oosten van het eiland een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santa Cruz. De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vanuit de luchthaven op het eiland volgen er transfers naar uw bestemming of u laat zich vervoeren door een taxi. U kunt ook op eigen houtje uw bestemming opzoeken als u een auto huurt.

 

Santa Cruz en de kleine dorpen
Het gezellige Santa Cruz is de hoofdstad van La Palma en ligt in het oosten van het eiland. In de stad is een haven te vinden van waaruit routes varen naar de andere Canarische Eilanden. Santa Cruz ligt tegen de beboste berghelling van de vulkaan Cumbre Vieja aan en er wonen ongeveer 17.000 inwoners op het eiland. Santa Cruz is de meeste beschaafde plaats op La Palma, waardoor vakantiegangers hier het liefst verblijven. Andere steden zoals Barlovento, Fuencaliente en Los Cancajos worden veel minder bezocht. De fervente wandelaars verblijven wel graag in dit soorten dorpen en komen hier helemaal tot rust. In het noordelijk gelegen Barlovento bijvoorbeeld verblijven toeristen graag. Dit komt vooral doordat in het gebied rondom Barlovento de meeste mythologische drakenbomen staan. Deze bomen hebben bijzondere vormen en leveren rood sap, dat drakenbloed wordt genoemd.

 

Standen
De stranden van La Palma zien er in het echt misschien wat anders uit dan u verwacht bij het woord strand. Waar de meeste landen geelgekleurde stranden hebben, en soms zelfs hagelwitte, beschikt La Palma over zwarte zandstranden. Deze kleur is afkomstig van het vulkanisch gesteente. U kunt prima op uw handdoek liggen op een zwart zandstrand. Het strand bestaat uit een materie tussen kiezels en zand in. De zee echter kan erg ruig zijn en de golven kunnen enkele meters hoog worden. Vanwege de sterke onderstroom is het dan gevaarlijk om in zee te gaan zwemmen. Er zijn ook plekken waar de zee rustig kan zijn. Vraagt u zich van te voren dus goed af of het veilig is om in de oceaan te zwemmen.

 

Uitgaansleven
Los Llanos de Aridane is dé plaats voor een wild nachtleven. Los Llanos ligt in het westen van La Palma en hier zijn de grootste discotheken van La Palma. In de hoofdstad Santa Cruz is het vooral gezellig in de parken en op de pleinen en zijn er enkele bars waar u zich goed kunt vermaken. Toch blijf het feit dat wanneer stappen uw doel is tijdens een vakantie Canarische Eilanden, u beter geen vakantie in La Palma kunt vieren. De buureilanden Gran Canaria en Tenerife beschikken over een wilder nachtleven.

 

Klimaat en weer
Op La Palma heerst een subtropisch klimaat en gecombineerd met de Atlantische Oceaan vormt dat een zeer gunstig klimaat. De temperatuur schiet daardoor zelden boven de dertig graden. Dit is precies warm genoeg voor de meeste Nederlanders. Soms is het warmer, maar dat komt door de oostenwind. In Nederland wordt het dan koud. De Canarische Eilanden krijgen de wind van de hete Sahara over zich heen. Uit het noordoosten komen de regenwolken, die blijven steken tegen de bergen, waardoor er aan die kant van de vulkaan soms regen valt. Die kant van de berg is dan ook mooi groen begroeid. Klimaat en weer in La Palma

 

Activiteiten
Barranco del Agua
Ook wel: de kloof van het water genoemd. Het is een kleine wandeling door het smalle laurierbos van Los Tilos. De route is ook erg leuk voor gezinnen met kinderen, omdat het voor kinderen een aardige uitdaging is met al dat geklauter. Het bos is aardig dichtbegroeid en goede wandelschoenen zijn een vereiste. In de maand augustus moet u een entreeprijs betalen, omdat dat dit periode is dat de bijzondere waterval zijn werk doet. Tijdens en net na de regenval kan de tocht wel wat gevaarlijk zijn, dus wees daar op alert tijdens uw vakantie La Palma.

 

Wandelen op eigen houtje
Er zijn vele wandelexcursies voor een gezellige tocht op de vulkanen. U kunt zelf ook een route uitstippelen. Dit kan door de bossen, langs de vulkanen en over de stranden. Een vakantie La Palma 2015 staat in het teken van de mooiste en indrukwekkendste wandelingen, dus u zult waarschijnlijk veel wandelgenoten treffen. Neem zeer beslist uw fotocamera mee voor de prachtigste plaatjes.

 

Bezienswaardigheden
Nationaal Park Caldera de Taburiente
Dit nationale park is de reden waarom La Palma zo bekend is. Dit gebied bestaat voornamelijk uit de krater van Caldera de Taburiente. Op het hoogste punt op de berg staan telescopen voor de sterrenwacht, voor hun astronomisch onderzoek. Het hoogste punt is maar liefst 2426 meter hoog, boven zeeniveau. De krater heeft een doorsnede van maar liefst tien kilometer en is daarmee een van de grotere vulkaankraters ter wereld.

 

Parque Cultural de la Zarza
Dit park ligt ten westen van Barlovento, in het noorden van La Palma. In Parque Cultural de la Zarza vindt u rotstekeningen van de eerste bewoners van het eiland, de Benohorieten. Hier krijgt u een indruk van hun leven toen. Hoe hebben zij geleefd? Hoe zag een werkdag eruit? Wanneer voelden zij zich gelukkig? Interessante vragen waar u op leerzame wijze antwoord op kunt krijgen. Wilt u tijdens uw vakantie La Palma meer te weten komen over de eerste bewoners van het eiland, dan moet u zeker Parque Cultural de la Zarza bezoeken.

 

Park Natural de Cumbre Vieja
Een tocht langs de vulkanen op La Palma is een populaire excursie die veel wordt gedaan op het eiland. Tijdens een vaktantie La Palma moet u de vulkanen eens hebben bezocht. Het gebied is zeer indrukwekkend dus vergeet uw fotocamera niet. Zeker vanuit het zuiden van het eiland worden gezamenlijke excursies geregeld. Verblijft u daar niet? Niet getreurd, want vanuit heel veel plaatsen worden wandelroutes door de vulkanische bergen georganiseerd.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign