El Gouna

Vakantie El GounaPrijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie El Gouna en all inclusive El Gouna boekt u bij Lazy Tours. El Gouna is een kleine stad gelegen in Egypte, ten noorden van Hurghada. Een vrij unieke en mooie vakantie bestemming met mooie stranden en hotels. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

El Gouna, de door rijke Egyptenaren aangelegde stad die vanwege al zijn kanalen veel weg heeft van het Italiaanse Venetië. Een vakantie naar El Gouna heeft veel weg van de luxe uit Qatar. In feite bestaat de hele stad uit verschillende eilandengroepen met daarop de meeste luxueuze all inclusive hotels. El Gouna is ontstaan in 1989 en dus een erg jonge stad, maar daarom niet minder populair. Voor toeristen van over heel de wereld, maar ook voor Egyptenaren zelf, is een vakantie El Gouna erg in trek. Dit is niet gek aangezien de stad alles heeft wat u kunt wensen tijdens uw vakantie. El Gouna beschikt over grote winkelcentra, de beste uitgaansclubs en zelfs over een 18-holes golfbaan. En dan is het strand nog niet eens genoemd. Het goudkleurige zand, gelegen aan een van de mooiste blauwe zeeën van de wereld, is een waar paradijs. Met een koraalrif voor de deur moet u eens in uw leven naar El Gouna zijn geweest.

 

Transfertijd
Als u naar El Gouna reist, vliegt u naar het vliegveld van Hurghada. Hurghada ligt 22 kilometer onder El Gouna, waardoor de transfer naar uw verblijf niet lang zal duren.

 

Centrum El Gouna
Op het San Marco Plein en de hoeveelheid gondels na is El Gouna net echt Venetië. Door alle brugverbindingen en kleine eilandjes is de vergelijking snel gemaakt. Het winkelcentrum beschikt over gezellige winkelstraatjes omgeven door veel zeewater. Dat geeft het geheel een bijzondere look. Ook als u geniet van een lekker visje of een goed stuk vlees in een van de beste restaurants van Egypte is dit uitzicht werkelijk waar prachtig. Het is de trots van El Gouna. Een vakantie naar deze prachtige plaats in Egypte is zonder meer een aanrader.

 

Stranden El Gouna
Nagenoeg alle ressorts liggen aan zee. De stranden zijn niet groot omdat de afstanden van hotel naar zee erg klein zijn. De stranden van El Gouna staan bekend om hun kindvriendelijkheid. Dit betekent dat de zee niet direct heel diep is, waardoor kinderen zonder gevaren in zee kunnen spelen. De Rode Zee heeft een lekkere temperatuur en is met zijn azuurblauwe kleur kraakhelder en wonderschoon. Klimaat en weer in El Gouna

 

Uitgaansleven
Enkel de ressorts beschikken soms over clubs en disco’s. De vakantie naar El Gouna stelt wat betreft het uitgaansleven niet heel veel voor. Sterker nog: in de eilandenstad is geen enkele club te vinden. El Gouna is dan ook voor de vakantiegangers weggelegd die van rust, luxe en schoonheid willen genieten. De stappers zijn meer in Hurghada op hun plek, dat ruim twintig kilometer ten zuiden van El Gouna ligt. Hurghada is een grote stad en beschikt over een ruim aanbod aan clubs en bars.

 

Activiteiten
Snorkelen en duiken
Overal in de Rode Zee kunt u heerlijk zwemmen en genieten van de lekkere temperatuur. Tijdens uw vakantie El Gouna heeft u de keuze uit enkele duikscholen die met u naar de mooiste plekjes in zee reizen. U treft daar de meest indrukwekkende koraalriffen, scheepswrakken en zeedieren aan. Ook snorkelen is een veelgedane vrijetijdsbesteding in El Gouna. Vanwege het hoge paradijselijke gehalte van de Rode Zee is snorkelen echt een must.

 

Boottocht inclusief glasbodem
Omdat de zee zo helder is, is het een goed idee om eens met een boot met glasbodem te gaan varen. U gaat tijdens de excursie naar plekjes waar u de mooiste koraalriffen kunt zien en natuurlijk wordt er geprobeerd grote zeedieren zoals zeeschildpadden en dolfijnen te spotten.

 

Bezienswaardigheden
Meerdaagse excursie naar Luxor
Luxor ligt aan de oostkant van de rivier de Nijl en ongeveer 300 kilometer bij El Gouna vandaan. Luxor is een culturele stad en staat bekend om de Luxortempel ter ere van de god Amon en om de Vallei der Koningen, waar het graf van Toetanchamon ligt. Vanwege de afstand is het raadzaam om van een tocht naar Luxor een meerdaagse excursie te maken.

 

Meerdaagse excursie naar de piramides
Wie een vakantie naar El Gouna aandoet, zal ongetwijfeld naar de piramides willen. Als je naar Egypte gaat, is dat immers het eerste waar je aan denkt. Omdat die piramides in Caïro liggen, 450 kilometer ten noorden van El Gouna, is het advies om van dit bezoek een meerdaagse excursie te maken. De piramides die nog altijd in redelijke goede staat zijn, zijn de piramides van Gizeh en de piramides van Dashjoer, 25 kilometer ten zuiden van Caïro.

 

Naar Sharm el-Sheikh met superjet veerboot
U kunt tijdens uw vakantie naar El Gouna ook nog een bezoekje brengen aan de rijke plaats Sharm el-Sheikh. De leukste en snelste manier om dat te doen is met een superjet veerboot. U zult ongeveer anderhalf uur onderweg zijn terwijl u geniet van de prachtige Rode Zee. Eenmaal in Sharm el-Sheikh kunt u genieten van de rijkdommen waarin bewoners daar leven. U kunt die dag lekker zwemmen en genieten van het koraalrif of u trekt de stad in voor een leuk dagje winkelen in het centrum.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign