Costa Blanca

Vakantie Costa Blanca Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Costa Blanca 2020 en last minute vakanties naar Costa Blanca boekt u bij Lazy Tours. De Costa Blanca, welke zich uitstrekt tussen Denia in het noorden en Torrevieja in het zuiden, heeft een zacht klimaat met een jaargemiddelde van 17,6 graden. Bij Lazytours.nl boekt u goedkoop naar de Costa Blanca, dus bekijk nu snel ons aanbod! Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

De Costa Blanca, het schitterende en warme zuidoosten van Spanje, is een zeer populaire vakantiebestemming vanwege haar schoonheid en het ultieme vakantiegevoel dat u daar krijgt. Costa Blanca betekent ´witte kust´, niet vanwege de witte stranden, maar vanwege de grote hoeveelheid amandelteelt, die vol staat met bomen met roze-witte bloesem. Evenals de Costa Brava heeft de Costa Blanca ook een kustlengte van ongeveer 200 kilometer, waardoor een vakantie aan het strand erg populair is in dit gebied. Kortom: een vakantie Costa Blanca doet u voor zon, zee en strand.

 

Vliegreis
Als u vakantie viert aan de Costa Blanca en reist met het vliegtuig, moet u rekening houden met een reisduur van ongeveer 2,5 uur. Dit geldt voor zowel de landing in Allicante als in Valencia. Als u een vakantie heeft geboekt naar Valencia dan is het uiteraard het verstandigst om daar te landen. Gaat u vakantie vieren in bijvoorbeeld Calpe of Benidorm, dan is de transfertijd van vliegveld naar badplaats vanuit Alicante het kortst.

 

Busreis
Een vlucht met het vliegtuig is niet voor iedereen weggelegd. Dit kan te maken hebben met vliegangst, maar ook met de hoge prijs van een vliegticket. Zeker vanwege die laatste keuze kiezen veel jongeren en studenten ervoor om met de bus naar de Costa Blanca te reizen. De jongeren gaan naar plaatsen zoals Valencia en Benidorm om daar flink te feesten. Vaak past bij zo’n vakantie naar Costa Blanca een relatief goedkope busreis.

 

Steden Costa Blanca
Valencia
Valencia, na Madrid en Barcelona de grootste stad van Spanje, de geboorteplaats van de paella. Valencia, de sinaasappelstad. Deze prachtige stad, die officieel aan de Costa del Azahar ligt, is razend populair onder de vakantiegangers. De reden hiervoor is heel simpel: Valencia is cultureel, heeft natuur en beschikt over de prachtigste stranden. Dat er in Valencia ook nog goed gefeest kan worden, maakt van deze badplaats de ideale vakantiestad voor jong en oud.

 

Calpe
Het prachtige plaatsje Calpe staat bekend om de gigantische rots die als een soort schiereiland in de kust uit het water torent. Langs de boulevard van Calpe staan gigantische flats die vooral te boek staan als hotel- en appartementencomplexen. Hierdoor is Calpe vergelijkbaar met Benidorm. Toch is er een aanzienlijk verschil: waar het in Benidorm stikt van de vakantiegangers is er in Calpe nog enige rust te vinden. Dit is voor sommige toeristen tijdens een vakantie Costa Blanca een enorme pre.

 

Alfaz del Pi
Wie niet van Nederlandse en Engelse invloeden houdt in een land als Spanje, moet zeer beslist niet naar Alfaz del Pi reizen. Deze kleine badplaats stikt van de Friet van Piet-snackbars en van de Ierse pubs. De straten heten er zelfs Calle de Amsterdam, Calle Londen en bijvoorbeeld Calle Alcatraz. Toch is het een erg leuke badplaats waar gezellig kan worden gefeest en waar veel te genieten valt aan de kust.

 

Benidorm
De meest populaire vakantieplaats in de Costa Blanca is zonder meer Benidorm. De badplaats die ouderen massaal als overwinteringplek hebben uitgekozen is zomers ook erg in trek. Toeristen bezoeken graag deze mooie badplaats vanwege het hoge gezelligheidsgehalte. De overnachtingcomplexen bevinden zich in torenhoge flats langs de boulevard en geven u een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee.

 

Stranden
Het mooie aan de stranden van Spanje, en zeker die aan de Costa Blanca, zijn de lengte en de omgeving waarin ze liggen. De kustlijn van de Costa Blanca is er een om van te genieten vanwege zijn schoonheid, gepaard met het kraakheldere zeewater. Op de stranden staan palmbomen die u het idee geven dat u tijdens een vakantie Costa Blanca in een paradijs bent terechtgekomen en de rustiek in de natuur geven u het idee dat u alleen bent in deze schitterende scene. Doordat er langs sommige badplaatsen veel grote rotsen in het water liggen, kunnen de golven erg hoog zijn en de zee dus erg ruig. Hierdoor is de Costa Blanca ook zeer geschikt voor surfers.

 

Uitgaansleven
Uitgaan tijdens uw vakantie Costa Blanca? En of dat mogelijk is! Valencia en Benidorm springen direct in het oog als het gaat om het gezellige nachtleven dat er aan de Costa Blanca te beleven is. Zeker deze twee grote plaatsen beschikken over de vetste clubs en de gezelligste bars en restaurants, zoals La Sal en Discotheek Penelope in Benidorm.

 

Klimaat en weer
De Nederlander kan zich geen beter klimaat wensen dan die er heerst aan de Costa Blanca: over heel het jaar weinig regen en lekkere temperaturen. In de winter is er vrijwel nooit vorst en het moet wel heel gek worden wil het in de zomer boven de veertig graden worden. Klimaat en weer informatie

 

Activiteiten
Dierenpark in Elche
Is uw vakantie Costa Blanca in Benidorm, Alicante of Calpe en houdt u van dieren kijken? Bezoek dan het dierenpark in Elche eens, dat nog geen uur verwijderd is vanaf Benidorm. Het dierenpark is opgesplitst in een safaripark waar u met een jeep doorheen kunt rijden en een gedeelte met verblijven waar u langs kunt lopen. De dierentuin lijkt op het Nederlandse Beekse Bergen en in het park vindt u onder meer leeuwen, giraffen en Afrikaanse olifanten.

 

Watersporten
In de Middellandse Zee langs de Costa Blanca barst het van het watersportaanbod. Boten huren, met waterskies achter een speedboot hangen, waterfietsen huren, noem maar op. Alles wat u kunt bedenken is langs deze kust mogelijk. Met vrienden op een bananaboat? Geen probleem!

 

Bezienswaardigheden
Druipsteengrot in Busot
Iets meer dan een half uur rijden vanaf Benidorm ligt Busot, dat bekend staat om de zeer indrukwekkende druipsteengrot die er ligt. De snelste route is via de AP-7, maar is wel een tolweg. De kortere route, N-332, met een iets langere reistijd gaat niet via de tolweg, dus de keuze welke route u neemt is aan u. De druipsteengrot is zeer groot en door de vele stalactieten en stalagmieten erg indrukwekkend. Hebt u even genoeg van de hoge temperaturen dan moet u zeer beslist de verkoelde wandeling door de grotten maken en laat u zich verwonderen over de bijzondere ondergrondse wereld.

 

Fiestas de Moros y Cristianos in Alcoy
Viert u tussen 24 april en 16 mei een vakantie Costa Blanca bezoek dan zeer beslist het plaatsje Alcoy. Op een uur rijden van Benidorm ligt Alcoy waar die periode in de lente een groot feest wordt gehouden ter ere van de bevrijding van de Morenen door de Christenen. Culturele feesten zijn in Spanje heel indrukwekkend vanwege de grootse sfeer en de bijzondere klederdracht. Die dag staan overal kraampjes met lekkere Spaanse hapjes te krijgen en dansen alle feestgangers tot ze erbij neervallen. Dit is een typisch Spaans feest dat veel bijzondere indrukken achterlaat bij de mensen.

 

Penyal d’Ifac
Langs de kust van de badplaats Calpe piekt een gigantische berg uit zee. De driehonderd meter hoge berg is populair onder de wandelaars. Daar waar de temperatuur aan zee warm is en er een zacht briesje staat, is het klimaat bovenop de berg behoorlijk anders. Zeker de wind kan hier behoorlijk opsteken en voor de fanatieke wandelaars is deze wandeling van ruim een uur absoluut een must. Het uitzicht bovenop is adembenemend, dus vergeet uw fotocamera niet.

 

Villajoyosa
Een goed kwartier rijden ligt ten zuidwesten vanaf Benidorm de badplaats Villajoyosa, dat bekend staat vanwege de behuizing in het dorp. Langs de kust van Villajoyosa ligt een prachtig geel zandstrand dat begroeid is met palmbomen. Dit is heerlijk, maar niet bijzonder. Hetgeen dat wel bijzonder is, zijn de huizen langs de boulevard. Al die huizen zijn allemaal in verschillende kleuren en steken af bij het prachtige strand. Dit geeft leuke plaatjes en behalve dit is het dorp ook gewoon gezellig om eens te bezoeken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign