Monastir

Vakantie Monastir Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Monastir en all inclusive Monastir boekt u bij Lazy Tours. Monastir heeft een ommuurd stadscentrum, ook wel de medina genoemd, waar u heerlijk kunt slenteren door de smalle straatjes en vele winkeltjes. Door ons grote aanbod kunt u altijd goedkoop naar Monastir boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Monastir ligt in het noordoosten van Tunesië in de Golf van Hammamet vlakbij Sousse. Een vakantie Monastir is populair onder vakantiegangers vanwege het ontbreken van het massatoerisme. De oude havenstad beschikt over een prachtig klooster, een immense moskee en een indrukwekkend mausoleum. Door deze culturele bezienswaardigheden en de rust, maakt een vakantie Monastir onvergetelijk. Bezoek Monastir ook voor heerlijke zonvakantie.

 

Transfertijd Monastir
Een vlucht vanuit Nederland naar Monastir duurt ongeveer drie uur. U vliegt logischerwijs op de eigen luchthaven van Monastir. Hierdoor duurt uw transfertijd naar uw vakantieverblijf niet lang.

 

Centrum Monastir
Heel Monastir is omringd door een grote muur. Het centrum is geregeld het decor voor documentaires en films, zoals Life of Brian, van Monty Python. Het centrum is wel erg druk, dat komt door de grote hoeveelheid mensen die er woont. In Monastir wonen ruim 70.000 inwoners en dat is voor een kleine plaats betrekkelijk veel. In het centrum kunt u tijdens uw vakantie Monastir lekker winkelen en genieten van echte Tunesische cultuur.

 

Stranden Monastir
En of een vakantie Monastir een strand heeft. Neem zeer beslist uw handdoek mee, want u kunt heerlijk van de zon genieten op het fijnkorrelige witte zandstrand. Het voordeel van dit strand is dat er op bepaalde plekken parasols staan. U kunt ligbedden huren als u niet op uw handdoek wilt liggen.

 

Uitgaansleven Monastir
Het uitgaansleven in Monastir stelt niet heel veel voor. In buurstad Sousse is dat al een stuk gemakkelijker en leuker. Daar zijn wel enkele clubs te vinden. In Monastir is dit niet en zijn er eigenlijk alleen maar theehuizen. Ook gezellig, maar niet heel feestelijk.

 

Klimaat en weer Monastir
Tijdens uw vakantie Monastir heerst er een mediterraan klimaat. Gelukkig geen woestijnklimaat zoals in het zuiden van Tunesië. Daar is het heel heet en bereikt de temperatuurmeter met gemak vijftig graden. In Monastir is het gemiddeld dertig graden en schijnt de zon heel veel uur per dag. Klimaat en weer Monastir

 

Activiteiten Monastir
Kamelentocht
Wat dacht u van een kamelentocht? Kamelen linkt u misschien aan Egypte, maar toch zijn de vervoersmiddelen van de woestijn ook in Tunesië veelvuldig aanwezig. Tijdens een vakantie Monastir is dit een leuke en relaxte dagbesteding.

 

Steden bezoeken
U kunt natuurlijk andere steden bezoeken tijdens uw vakantie Monastir. Wat dacht u van de populaire plaatsen Sousse en Hammamet? Natuurlijk behoort hoofdstad Tunis ook tot de opties voor een fantastische culturele dag. In alle plaatsen zijn bijzondere gebouwen te zien en voor uw kennis over cultuur is dit een goede opsteker.

 

Bezienswaardigheden Monastir
Friguia Park
Een kleine, gezellige dierentuin waar naar eigen zeggen geen sprake is van hokken en tralies. Het dierenpark loopt ermee te koop dat het over mooie, natuurlijke verblijven beschikt. De waarheid ligt in het midden, maar is wel positief. Het is een leuke zoo met indrukwekkende dieren, zoals leeuwen, tijgers, olifanten en dolfijnen. Een leuk dagje uit tijdens uw vakantie Monastir.

 

Ribat Monastir
Wilt u echt een stukje Tunesische cultuur zien? Bezoek dan de ribat van Monastir. Een ribat is een groot Byzantijns klooster en deze in Monastir, staat daar al enkele eeuwen. Het is een schitterend gebouw, dat ook geregeld als filmdecor wordt gebruikt. U raakt hoogstwaarschijnlijk onder de indruk van het immense gebouw en de prachtige uitzichten over zee.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Monastir

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign