Costa Brava

Vakantie Costa Brava Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Costa Brava 2016 en last minute vakanties naar Costa Brava boekt u bij Lazy Tours. Op nog geen twee uur vliegen van Amsterdam vind je hier een interessante kust met gezellige badplaatsen als Tossa de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna en Lloret. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

De Costa Brava, het gebied dat in de Spaanse provincie Catalonië ligt, herbergt zich in het noordoosten van Spanje. Een vakantie Costa Brava staat bekend om zijn wilde, ruige zee vanwege de uitlopers van de Pyreneeën. Het woord Costa Brava betekent hierdoor ook woeste kust. Dit gebied van Spanje is zeer populair onder de vakantiegangers vanwege de mooie groene natuur enerzijds en het hoge feestgehalte anderzijds. De kuststrook van de Costa Brava is ongeveer 200 kilometer lang en staat bekend om de plaatsen Lloret de Mar, Blanes en Malgrat de Mar.

 

Vliegreis
Een vakantie Costa Brava is makkelijk te overbruggen met het vliegtuig. De vlucht duurt ongeveer twee uur en een kwartier voordat u op de luchthaven van Barcelona bent. Vanuit daar volgt een transfer naar uw vakantieplaats.

 

Busreis
Een vlucht met het vliegtuig is niet voor iedereen weggelegd. Dit kan te maken hebben met vliegangst, maar ook met de hoge prijs van een vliegticket. Zeker vanwege die laatste keuze kiezen veel jongeren en studenten ervoor om met de bus naar de Costa Brava te reizen. De jongeren gaan naar plaatsen zoals Malgrat de Mar, Blanes of Lloret de Mar om daar flink te feesten. Vaak past bij zo’n vakantie naar Costa Brava een relatief goedkope busreis.

 

Steden Costa Brava
Lloret de Mar
De kustlijn van de Costa Brava bestaat uit een aantal zeer populaire uitgaanssteden. De meest noordelijk gelegen badplaats is het overbekende Lloret de Mar en ook gelijk de grootste van deze kustreeks. Lloret is het uitgaansgebied tijdens een vakantie Costa Brava en stikt van de discotheken waar de meest beroemde DJ’s hun platen draaien. De plaats is zeer in trek bij jongeren vanwege de gezelligheid en de grote feesten, maar niet alleen jongeren komen hiernaartoe. De plaats is volledig gericht op de Nederlandse toeristen en ook de oudere vakantiegangers en gezinnen met kinderen bezoeken Lloret graag. Er zijn veel hotels in de badplaats en het zandstrand is ook enorm in trek.

 

Blanes
Het kleine broertje van Lloret de Mar is Blanes. Eigenlijk is Blanes in alle opzichten kleiner dan Lloret, maar dat is niet per se negatief. Wie wil feesten, kan dat perfect doen in Blanes. Er zijn simpelweg minder clubs en minder discotheken. Beide genoemde badplaatsen liggen dicht bij elkaar dus wie het overdag iets rustiger wil hebben en gewoon in de avond flink tekeer wil gaan, kan met een taxi naar Lloret rijden. Doordat het in Blanes iets rustiger is, is het bij de gezinnen met kinderen ook populairder. Het zandstrand loopt geleidelijk af in zee waardoor het veel meters in zee nog altijd ondiep is. Blanes beschikt ook over twee botanische tuinen, die zonder meer een bezoekje waard zijn.

 

Malgrat de Mar
Malgrat de Mar lijkt heel erg op Lloret. Qua grootte en feestgehalte kan Malgrat Lloret evenaren. Het zandstrand van Malgrat is daarentegen veel breder en langer, waardoor het strand niet zo overvol is en u gerust een plekje kunt vinden.

 

Santa Susanna
Voor de vakantiegangers die liever niet in alle drukte van de Costa Brava vakantie vieren, kunnen het beste verblijven in Santa Susanna. Santa Susanna is de nieuwere wijk van Malgrat de Mar, waar de meeste luxe en grotere hotels te vinden zijn. Het dorp ligt in een prachtig groene natuur en beschikt over een lang zandstrand.

 

Pineda de Mar
Nog geen kilometer naast Santa Susanna ligt Pineda de Mar. Deze badplaats is klein, gezellig en knus. De boulevard is schitterend en met de vele restaurants een ideale vakantieplek voor de gezinnen met de kinderen en de ouderen. De oorzaak hiervan is het ontbreken van grote clubs en discotheken. In dit dorp verblijven wel jongeren, maar zij zullen naar de buurtsteden moeten om te feesten. Pineda de Mar beschikt over een treinstation dat de treinen naar Barcelona leidt.

 

Calella
Calella ligt vijftig kilometer boven Barcelona en bestaat uit een oud en nieuw winkelcentrum. De badplaats is vooral bekend vanwege het lange zandstrand. De plaats lijkt op Blanes: gezellig en niet heel druk. Toch is Calella erg populair onder jongeren en studenten. Zij kunnen tot diep in de nacht stappen in een van de betere clubs van de Costa Brava.

 

Stranden
De stranden van de Costa Brava bestaan bijna allemaal uit zand, en soms zelfs uit heel fijn zand. Het zijn prachtige stranden gelegen in een baai tussen de grote rotsen. In de grote badplaatsen zoals Lloret de Mar is het soms pittig nog een plekje te vinden, zo druk is het er. Het is daarom een voordeel dat de stranden zo groot zijn en de watertemperatuur erg lekker is, zodat vakantiegangers tijdens een vakantie Costa Brava ook veelvuldig in zee blijven.

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven is natuurlijk helemaal fantastisch langs de Spaanse kust. Plaatsen zoals Lloret de Mar, Blanes en Malgrat de Mar zijn helemaal het einde. Jongeren gaan hier massaal naartoe op vakantie en feesten tot ze erbij neervallen. Ze komen overdag bij op de prachtige stranden en gaan als de avond valt weer naar de discotheken. Dit hoeft ook niet steeds dezelfde discotheek te zijn, omdat de plaatsen over zoveel verschillende disco’s beschikken. Als u nu het idee krijgt dat dit soort plaatsen alleen maar oorden zijn waar men dronken kan worden, hebt u het mis. Een vakantie Costa Brava wordt namelijk ook veel gedaan door gezinnen met kinderen en door stelletjes. De grote hoeveelheid restaurants en bars bieden ook veel gezelligheid en het heerlijkste eten.

 

Klimaat en weer
In de Costa Brava heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters redelijk mild zijn en de zomers vrij warm. De zon is tussen twaalf en drie op zijn heetst. De Spanjaarden houden die paar uur een siësta, een middagdutje, en dat is omdat de zon dan te heet is voor de inwoners. U moet uw lichaam niet teveel blootstellen aan de zon of uzelf zeer goed insmeren. Klimaat en weer Costa Brava

 

Activiteiten
Water World Lloret
In Lloret de Mar is een ontzettend gaaf waterpark genaamd Water World Lloret. Alles wat u bedenkt bij een waterpark is hier aanwezig: van een rustig golfbad tot extreem steile glijbanen en van een peuterbad tot een waterbaan met rubberen bootjes. De prijzen zijn redelijk en het park is in de zomermaanden tot zeven uur ’s avonds geopend.

 

Watersporten
In de Middellandse Zee langs de Costa Brava barst het van het watersportaanbod. Boten huren, met waterskies achter een speedboot hangen, waterfietsen huren, noem maar op. Alles wat u kunt bedenken is langs deze kust mogelijk. Met vrienden op een bananaboat? Geen probleem!

 

Bezienswaardigheden
Dagtocht Barcelona
De hoofdstad van Catalonië en wereldstad Barcelona ligt binnen handbereik tijdens een vakantie Costa Brava. Vanaf de meeste badplaatsen van de Costa Brava vertrekt een trein naar deze prachtige stad. In Barcelona kunt u een bustour nemen om zo de stad te leren kennen en bezoek dan vooral het indrukwekkende Sagrada Familia. De ontwerper daarvan, Antoni Gaudi, heeft ook een park in Barcelona vol mozaïeken banken en beelden, dat het Gaudi Park heet. Als u toch in Barcelona bent, bezoek dan ook even de plaatselijke FC en wie weet vangt u een glimp op van stervoetballer Lionel Messi. In de stad is een Aquapark aanwezig en even een bericht aan de vrouwen: bezoek de Ramblas voordat u weer vertrekt. De Ramblas is dé grote winkelstraat, van 1200 meter lang, waar heel veel straatartiesten zorgen voor vermaak en de wereld aan winkels te vinden zijn.

 

Het bedevaartsoord Montserrat
Veertig kilometer in het noordwesten van Barcelona ter hoogte van Lloret de Mar ligt het bedevaartsoord van Montserrat. Op een hoogte van 700 meter kijkt u uit over het prachtige landschap van het bergachtige Catalonië. In het klooster van Montserrat liggen werken van Picasso en Salvador Dali, oude schatten uit Egypte en zelfs een mummie. Het is een rustgevende en bijzondere, culturele plek. Voor veel toeristen is dit het toppunt van een vakantie Costa Brava.

 

Nationaal park van Montseny
Een schitterend bergachtig landschap slechts een klein uurtje rijden vanaf de badplaatsen van de Costa Brava. Als u in Calella verblijft, duurt de rit nog geen drie kwartier, vanaf Lloret de Mar is het net geen uur rijden. Een vakantie naar Spanje wordt gekoppeld aan zon, strand en zee. Hier in de bergen is daar niets van terug te zien. Sterker nog: de Montseny doet eerder Zweeds aan met dennenbomen, kleine koude waterbronnen en berggeiten. Het nationale park is ideaal voor een heerlijke wandeling in de natuur. Doordat het contrast zo groot is met een vakantie aan zee bezoeken vakantiegangers het nationale park heel graag.

 

Botanische tuinen in Blanes
Blanes is niet alleen maar uitgaan, feesten en zuipen. In deze gezellige badplaats kunt u ook de rust opzoeken in de prachtige botanische tuinen van Blanes. Het drukbezochte Mar i Murtra beschikt over ongeveer 4.000 bloem- en plantensoorten waar jaarlijks zeker 300.000 bezoekers naartoe trekken. De grotere tuin, Pinya de Rosa, heeft maar liefst 7.000 bloem- en plantensoorten, waaronder veel soorten cactussen en aloës.

 

Marinepark tussen Blanes en Malgrat
Tussen Blanes en Malgrat ligt een fantastisch marinepark met dolfijnen en zeeleeuwen. En het park is niet alleen een verkleinde versie van het Dolfinarium. U kunt hier ook net als in een waterpark zwemmen in het zwembad en van de meest extreme waterglijbanen afglijden. U kunt hier een gezellige combidag van maken: eerst een dolfijnenshow en dan zelf de zeedieren nadoen in het water. Ook zijn er allerlei vogelvolières aanwezig met ibissen, flamingo’s en grote papegaaiensoorten.

 

Wilt u goedkoop naar de Costa Brava? Boek dan bij Lazytours.nl!&

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign