Weer Tenerife

Weer in Tenerife Prijzen en beschikbaarheid »

Weer op Tenerife
Het Canarische Eiland Tenerife kan op klimatologisch gebied in twee stukken verdeeld worden: Het groene noorden en het droge zuiden.

 

Tenerife Noord
In het noorden van Tenerife zijn de temperaturen iets lager dan in het zuiden, komt er meer bewolking voor en regent het vaker. Mede daardoor is het noorden van Tenerife mooi groen. Strakblauwe luchten zul je hier niet snel tegenkomen omdat er altijd wel ergens wolken te bekennen zijn. De luchtvochtigheid is in het noorden ook hoger dan in het droge zuiden. Als er hoge temperaturen zijn kan het dan ook snel benauwd aanvoelen. Daarnaast is er in de maanden oktober tot en met maart kan op noodweer.

 

Tenerife Zuid
Het zuiden van Tenerife is een stuk droger en zonniger dan het noorden. Er is een hoog aantal zonne-uren en er valt veel minder neerslag dan in het noorden. Vanwege het aangename weer is deze streek op Tenerife zeer populair als zonvakantiebestemming. Het hele jaar door ligt de temperatuur hier overdag tussen de 20 en 30 graden. Dit wil niet zeggen dat het in de winter nooit slecht weer kan zijn, want af en toe kan het ook flink regenen of wat frisser aanvoelen. Toch zijn het aantal aangename dagen ruim in de meerderheid. Dit in vergelijking met het noorden al helemaal.

 

Klimaat Tenerife

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Tenerife

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign